למה קיום מנהג אינו בגדר בל תוסיף?

שאלה:

שלום, ממה שזכיתי ללמוד עד כה ראיתי שיש הרבה מנהגים, ורציתי לדעת איך זה מסתדר עם האיסור של בל תוסיף. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

האיסור של בל תוסיף הוא כאשר אתה עושה את המעשה לשם מצוה גמורה, מתוך כוונה לקיים את מצות התורה בשונה מהמחוייב, אבל כאשר אתה עושה את זה בתורת מנהג לא שייך בל תוסיף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הדוגמאות הקלאסיות של בל תוסיף זה אדם שמחליט להוסיף עוד פרשיה בתפילין וכדומה. וראה כלל הדברים שכתבתי במשנה ברורה סי' לא ס"ק ה.