יהודי קוצ'ין

שאלה:

אני מיהודי קוצ'ין מהקהילה השחורה. האם יש דעה מסויימת שהם צריכים לעשות גיור לחומרא?ואם כן אז איך עושים זאת?

תשובה:

שלום רב,

להבדיל מקהילת "בני ישראל" מבומבי, יהודי קוצ'ין מוחזקים כיהודים. היתה שם פעילות יהודית ורבנית לפחות במאות השנים האחרונות. (יש גם תשובה של הרמב"ם שמדבר על יהודי הודו ואפשר שכוונתם ליהודי קוצין. "הלבנים" הם בעצם הגיעו מספרד ומאירופה, ואילו השחורים הם הקהילה העתיקה שם. זה נכון שלא התחתנו אלה עם אלה. מפאת החששות בייחוס שלהם. אז אם אתה רוצה להחמיר ולחשוש לחששם של הלבנים, ודאי גיור לחומרא יועיל ויסיר כל פקפוק וספק.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לא מדויק לומר שלא התחתנו אלו באלו. היו שהתחתנו.
    הבעיה הייתה לגבי העבדים הכנעניים שלהם ששוחררו, אם בגט ואם בחוזקה.
    הדיון התחיל בדור הרדב"ז, ונפסק שהגרים יהודים כדין.
    היהודים המלברים, המקומיים העתיקים, התערבו בהם לפי ההלכה. ומאז יצא קצפם של היהודים הפרדשים, הזרים, ומאז התחילו במחלוקת גם על המלברים, לפני כמאה שנה בתקופת האבן ספיר,שניסה להרגיע את המחלוקת ואז ביזו אותו עד שהקבוצה הפרדשית אויימה בחרם מגדולי ירושלים וארץ ישראל על החוצפה כנגד האבן ספיר.
    הוא גם כתב בפשטות לדחות את כל טענות הפרדסים של אותו דור.