חפצים ששימשו לדבר מצווה

שאלה:

שלום, ותודה מראש,
יש חפצים שעשיתי בהם שימוש עבור חפצים של מצווה, למשל –
– במשך זמן רב שמתי סידור קטן (כדי לקחת איתי בתיק) בתוך קופסת קרטון קטנה, האם אפשר לזרוק לאשפה את הקופסה ?
– האם אפשר לזרוק לאשפה את עטיפת הנייר שהמצות יד של פסח היו עטופות בה ?
– האם אפשר לזרוק לאשפה את המתכות (עיגול המתכת שהנר נמצא בתוכו) של נרות שבת לאחר שבת ?

תשובה:

שלום וברכה

קופסת הקרטון ניתן לזרוק אבל שלא בבזיון ועדיף גנוז אם זה היה מיועד רק לזה [זה נחשב תשמיש דתשמיש קדושה, ראי כאן]. קופסת המצות ובזיכי הנרות אין בהם שום קדושה.