בן זוג חדש אחריי מות בעל

שאלה:

שלום רב, אבי נפטר לפני שבוע ואמא שלי מרוסקת. היא לא יכולה להיות דקה לבד והיא רוצה רק אותי אני נשואה עם ילדה ועוד אחד בדרך ואני מרגישה שכל האחריות על כתפיי וזה כבד עליי.. היא כל היום בוכה. רציתי לשאול אם בעתיד היא תוכל להיות עם בן זוג אחר? האם שתגיע ל120 היא תתייחד עם אבי בלבד או עם הגבר השני? והאם זה לא גורם צער לאבי על כך שיש לה מישהו אחר? מוקדם לחשוב על זה אבל עם כל הכאב היא לא תחזיק מעמד לבד..

תשובה:

מוקדם מאוד לחשוב על כך, בודאי היהדות מכירה מאוד בזיווג שני, מי שזה טוב לה למה לא… אבל תני לזמן לעשות את שלו, היא תבנה את עצמה ותדע בדיוק מה היא רוצה ומה טוב לה. לפני שאלמנה מתחתנת שוב כדאי לעשות "תיקון אלמנה" חכמי הקבלה בקיאים בנוסח, וכך אין צער לנשמת הבעל הראשון.

בשורות טובות ישועות ונחמות.