תשלום למטפלת על תקופת הקורונה

שאלה:

שלום רב
לאשתי יש משפחתון בבית של משרד הכלכלה וההורים משלמים כמחצית שכר לימוד ואת ההפרש משרד הכלכלה משלים
מתאריך 15.3 יצאו לחופשה כפויה בעקבות הנגיף
רצינו לשאול האם ניתן לגבות את חופשת הפסח שממילא הם חייבים לשלם אם היה קורונה אוו לא היה
המטפלות קיבלו פיצוי מהמדינה כמובן לא שכר מלא אלא כחצי על החלק שמשרד הכלכלה משלים
ולכן האם את החלק של חופשת הפסח ניתן לקחת מההורים שזה 9 ימים כמובן שעל שאר הזמן לא בקשנו כלל שכר לימוד !!

תשובה:

שלום וברכה,

עבור חופשת פסח חייבים ההורים לשלם תשלום מלא. חופשת פסח משלמים עבור העבודה שעבדו במשך השנה. ולכן שביתת הקורונה לא תפטור את ההורים מהתשלום של חופשת פסח.

בהצלחה.