תפילין מהודרות לאשכנזים

שאלה:

שלום! אם אני מזמין תפילין מסופר, בתור אשכנזי שמתפלל בנוסח ספרד (וסבא שלי מצד האבא מפולין), מה בדיוק אני צריך להגיד לו מבחינת: הפרשיות? הקשר בשין? הבתים? האם יש עוד משהו חשוב? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

הפרשיות שיהיו כתב בית יוסף, השי"ן של הבתים שלא יעשה בדפוס אלא משוך ביד, שיעשה בתים פרודות לגמרי ללא דבק אפילו במיעוט, רצוי שיעשה מעברתא של הרי"ף, להעביר את החוט בין הבתים, הקשר בראש מאחור יש בו מנהגים שונים המקובל והנהוג בעיקר הוא בצורת הדל"ת ולא ריבוע, לגבי הקשר ביד זה תלוי אם אתה רגיל להניח כנוסח ספרד או אשכנז, תראה לו איך אתה רגיל להניח. והעיקר שיהיה ירא שמים בתכלית, שלא יקל ראש בהפרדת דיבוקי אותיות וכדומה, אלא יביא לך פרשיות מהודרות ויפות ללא חשש שאלות, ושעברו הגהה אצל מגיה תלמיד חכם.

בהצלחה רבה מאוד.