לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תנור אפיה חד תאי לחלבי ובשרי

שאלה:

שלום.
אנחנו לקראת מעבר דירה בעז"ה ומתלבטים לגבי צורת השימוש בתנור אפיה במטבח.
במטבח שבדירה שרכשנו יש מקום לתנור רגיל חד תאי. הבנתי שניתן להשתמש בתנור באופן כזה לחלבי ולבשרי במגבלות מסויימות, אבל אני מורגל מילדות שיש במטבח תנור דו תאי מופרד לחלבי ובשרי ולעבוד עם תנור אחד "קשה לי" מבחינה אינטואיטיבית.
מצד שני להזמין נגר לעשות שינויים במטבח ובנוסף לקנות תנור כפול יעלה הרבה כסף שכרגע קשה לנו להוציא.
שאלתי היא כזאת:
האם יש דרך מעיקר הדין (כלומר לא בדיעבד אבל גם לא חומרה יתרה) לאשכנזי להשתמש באותו תנור אפיה לחלבי, לפרווה ולבשרי?
במצב כזה נוכל להגדיר את התנור לצורך העניין כחלבי רוב הזמן ולאפות בשרי בשוטף בטוסטר אובן בשרי שיש לנו, ורק בשעת הצורך להכשיר את התנור הגדול לבשרי.
יש לציין שאמנם נקנה תנור פירוליטי אבל הבנתי ששימוש תכוף בניקוי פירוליטי מזיק לתנור ולכן זה לא פתרון שהייתי רוצה להשתמש בו באופן קבוע.
תודה מראש על המענה.

תשובה:

אכן זו עצה נכונה שיהיה חלבי ופרווה ובשרי בטוסטר אובן, ורק בשעת צורך גדול מאוד תעשו לו הכשרה טובה, על ידי נקיון יסודי המתנה 24 שעות והפעלה על חום גבוה מאוד לפני ואחרי. ואם תסתדרו באוסטר אובן לבד עוד יותר טוב…

יישוב טוב ובהצלחה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כמו שהצעת, התנור יהיה חלבי ופרווה, והטוסטר אובן בשרי, ולהשתדל שלא תזדקקו להשתמש בתנור לבשרי ואם פעם יקרה, תעשו הכשרה קפדנית.

  2. נכון. זה פתרון מועד לכשלון, בסוף פעם לא זוכרים שעשו וכו' או שוכחים תבנית.. זאת מלבד מנהג בני אשכנז שלא לשנות כלי בשרי לחלבי ולהיפך [קצת יותר מקילים בזה בתנור אבל בכל זאת לומר לכתחילה זה לא].