רצועת עור לשעון מעור בהמה טמאה

שאלה:

שלום וברכה,

אחר דרישת שלום הרבנים החשובים שליט"א,

רציתי לשאול לגבי האם מותר להנות ולהשתמש בעור בהמה טמאה למשל ברצעות עור לשעון.

ראיתי שקיים עור מאוד יפה ומאוד מבריק, ומשתמשים איתו היצרנים של נעליים משובחות. יצרנים של נעלי יוקרה (יש דבר כזה…) מייצרים את הנעל עם עור מאוד מבריק והוא נקרא shell cordovan. אחרי שיבררתי יותר, ראיתי היום שזה מעור של סוס.
רציתי לשאול האם מותר להשתמש ולהינות מעור בהמה טמאה כל עוד לא אוכלים אותו, או שבהמה טמאה אסורה גם בהנאה?

יש היום, לפי מה שהבנתי, גם נעליים וגם לבוש (מעיל עור) ועוד, שהם לאו דווקא מעור פרה, או עז או כבש. יש גם מסוס, מקנגורו ועוד…

יישר כוח מראש על התשובה.

רציתי גם להוסיף, שגם אם זה מותר, זה לא כ"כ פשוט ונוח לפחות לדעתי, לענוד רצועת כזאת מסוס או ללבוש מלבוש מעור כזה, אבל אני שואל קודם מצד הדין.

תשובה:

אין כל בעיה, אין בזה איסור הנאה ואתה יכול להרגיש בנוח.

ערב טוב.