למה קוראים בחג השבועות את עשרת הדיברות?

שאלה:

למה בשבועות קוראים את עשרת הדיברות ומגילת רות?

תשובה:

שלום וברכה

בכל חג קוראים מעין המאורע בפרשיות התורה, בסוכות את המקום בו מצוינות מצות החג וכן הלאה, מעמד הר סיני ועשרת הדיברות זה מאורע שהתרחש ביום זה של חג השבועות, ולכבוד כל החג הזה! מה יותר מתאים מזה…

מגילת רות קוראים משום שמשם שורש בית דוד, ודוד המלך נפטר בשבועות, כמו כן המאורע היה בימי קציר חיטים שזה סביב חג השבועות ועוד טעמים ראה בזה בס' התודעה ועוד.