לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פירסום עושי צדקה

שאלה:

הרמא כתב שלא יתפאר האדם בנתינת הצדקה,מאידך כתב הרשבא בתשובה מידת חכמים לפרסם הדבר ומפרסמים עושי מצוה, ולפי הרמא אדרבה האדם אינו רוצה בכך כיצד מתיישבים הדברים אם אפשר מקורות בתשובה תודה וברכה ושבוע טוב ומבורך.

תשובה:

שלום וברכה,

ראיתי את שאלתך שבוע שעבר, אין לי מקורות אבל נראה לי פשוט שיש הבדל בין הנהגתו של עושה הצדקה עצמו, שעליו מוטל ולו מומלץ להמנע מפירסום וגאווה וינהג בצניעות וענווה, לבין הנהגת הגבאים שכדי לעודד נתינת צדקה יפרסמו את עושי המצוה ויעשו חשק לאנשים להצטרף אליהם…

שבוע טוב.