אישתי בגדה בי ויש לי הוכחות

שאלה:

אני ואישתי התדרדרו יחסינו ופתחנו תיק גרושים, אישתי פתחה.
בזמן הזה היא נהיית ממש לא נעימה לי ברמה שלא הייתה משיכה אז ישנתי בסלון ולא איתה.
בזמן הזה היא בגדה בי, משהו שהיא הודאתה עליו. אבל אני יודע שהייתה עוד פעם של בגידה. אני יודע מי הגבר יודע מתי קרה, יודע שהגבר הזה תפס ממנה מרחק לאחר שהוא הבין שיש סיכוי שאני יודע. והיא ניסתה לפתות אותו שוב.
פעם ראשונה קרתה לפני חודשיים, ואז עוד פעם לפני חודש
וניסתה לפתות מוצ"ש שעבר.

מאז עשינו עבודה עצמית והתקרבנו ממש.
אבל אותי זה מרסק כל הנושא שיום שישי עד מוצ"ש אני והיא בצימר. ושבת מוצ"ש היא הולכת עם חברות ומנסה לפתות אחר.
והיא אמרה לי ושיקרה שזה מקרה חד פעמי ומתכחשת שזה הגבר המדובר ומנסה להגיד שזה חד פעמי.
אני יודע וודאית על 2 פעמים ונסיון שלישי מצידה, שכמעט צלח לה אגב,הנסיון לא צלח כי חברה שלה שאיתה באה היית הצריכה לחזור לבית ולהחזיר אותה לבית.
יש לנו ילד 1

ובגדול היא בוכה כל היום היום ומצטדקת בכל דרך אפשרית שזה חד פעמי ואוהבת אותי.
שאלתי לא פעם אם היא הייתה עם הגבר הספציפי, אמרתי לה את שמו ואת התאריכים המדויקים והיא התכחשה וממש התעצבנה עליי( מה שמוכיח שיש אמת בדבר) וממש כעסה שאני חודר לה לפרטיות.

מה עליי לעשות…

תשובה:

שלום רב,

לא לגמרי הבנתי האם אתם בדרך לגירושין או לשלום בית. אם אתם בדרך לגירושין, אז השאלה אינה הלכתית, משום שממילא אתם מתגרשים. אולם אם אתם בדרך לשלום בית, אז יש כאן בעיה שצריכים לבדוק אם מותר לכם להמשיך יחד.

החשד המבוסס יותר או פחות שיש לך שהתקיים קשר אסור בין אשתך לבין אותו בחור שאתה חושד. ודאי לא אוסר את אשתך, ומצד הנקודה הזו אין לכם בעיה להמשיך אם תרצו. משום שמאחר שהיא מכחישה, גם אם יש לך ראיות כאלה ואחרות, אני בטוח שהן לא מגיעות לרמה שתאסור את אשתך, כפי המבואר בסי' יא, שלדעת רוב הראשונים צריכים שיהיו עדי כיעור ממש וקלא דלא פסיק שהיא זינתה איתו. לכן מצד הבחור הזה אין בעיה להמשיך לחיות ביחד.

הבעיה היא רק על המקרה שהאישה מודה שהיה. עקרונית האישה אינה נאמנת לאסור את עצמה לבעלה אבל זה יותר מורכב וצריכים לדעת מעט יותר, מה בדיוק הודתה ואם יש רגלים לדבר (למקרה הספציפי הזה – לא לשאר הסיפורים שאתה כותב כאן).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סגרנו תיק גרושים לפני חודש, וחצי והיינו בכיוון שלום בית.
    אבל שיש כשכתבתי את השאלה הגיע לידי חומר מצולם ומתועד של מעשה הבגידה שלה עם אותו אחד. ויש לי הוכחות רבות אחרות לעוד מקרים כולל וידאו שלה בכל הנושא.
    עכשיו השאלה אם היא אסורה עליי, היא אגב הודתה בזה היום.