סחיבת חפץ כבד ביחד עם האשה בזמן נדותה

שאלה:

היה זכור לי שחפץ כבד שלא ניתן לסחוב לבד מותר לבעל לסחוב עם אשתו גם בזמן שהיא נדה. כרגע ראיתי בספר שיעורי טהרה של הגר"מ גרוס שמותר רק בשעת הדחק וע"פ שאלת חכם. מה למעשה? האם ניתן להקל בחפץ כבד שנמצא ברכב ורוצים לפנותו משם? [דבר שקצת מפחדים שינזק ברכב, מאידך זה סובל דיחוי ולא דחוף מאד]

תשובה:

בשיעורי שבט הלוי סי' קצה סוף סעי' ב הובא שהגר"ש וואזנר אסר זאת, ונראה שכך המנהג, אמנם בחוט שני שם מובא שבשעת הדחק הקל בזה הגר"נ קרליץ לדחוף יחד עגלה כבדה בעלייה וכדומה. לכתחילה ודאי זה לא…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה דחיפת עגלה כבדה שהקל ר' ניסים קרליץ אמורה להיות יותר בעייתית מאשר הרמת ארגז כבד. שכן בעוד שבארגז כל א' מחזיק בצד אחר ויש פחות חשש לנגיעה הרי שבעגלה, מטבע הדברים, הם יסחבו זה בצד זו והחשש גדול יותר. אא"כ יעשו זאת "חמר-גמל".

  2. באורחות טהרה של הרה"ג רבי יצחק איזיק כהנא כותב שלכתחילה וודאי שלא, אבלל בשעת הצורך עדיף שהבעל ירים עם האשה דבר כבד, מאשר שהיא תעזר במישהו אחר. והוא הדין לבעל בשעת הצורך.