מעשרות מצדקה

שאלה:

אברך שאשתו לא עובדת שקיבל מעשרות ממישהו, האם צריך הוא להפריש ג״כ מעשרות ממה שקיבל? [הם לא רעבים ללחם וההוצאות לרוב לא עולות על ההכנסות אבל עדיין לא חיים בשפע]. או שאולי בכלל הוא לא יכול לקבל מעשרות?

תשובה:

אברך שאשתו לא עובדת וחיים ממילגת הכולל לכאורה פטור ממעשרות. זה כבר מספיק "לא בשפע" לכאורה.. ומכל מקום במידה והוא חייב במעשרות יש לעשר, כמבואר בסי' רמח שעני נותן לצדקה ממה שנתנו לו. אבל שוב, אני לא חושב שיש לך חיוב מעשרות.

שבת שלום ורוב שפע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מי שזכאי לקבל מתנות לאביונים בהכרח הוא אדם שפרנסתו לא מצויה לו, והוא פטור ממעשר כספים. לא רק מהמתנות לאביונים, אלא בכלל.