מכות בין חברים בני נוער צעירים

שאלה:

אם יש לי חברים שלפעמים אנחנו נותנים מכות או כאפות בצחוק אחד לשני.
וגם זכור לי שלפני שחזרתי בתשובה "הלכתי מכות" ולא בצחוק.
האם אני צריך לחשוש לחרם קדמונים שיש על מי שמכה את חבירו?
יש לציין שאמנם לא התנצלתי במפורש בפני אותם חברים אבל הדבר נשכח ועכשיו אני חבר של כולם.

תשובה:

מכות מקובלות בין חברים בגיל צעיר זה בסדר… לא ממש בסדר אפילו ממש לא… אבל בסדר… ואין לחשוש.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התשובה מובנת, לא טוב לריב, סגנון קשר בין חברים צריך להיות של אהבה ונעימות, אבל מכות בין ילדים זה דבר טבעי וזה לא נושא כבר של עולם הבא…