המרת שעות עבודה במערכת

שאלה:

שלום רב . למורים כידוע יש מערכת שעות שבועית . בימי הקורונה עם החזרה ללימודים נוצרו מערכות שונות בשל קיצור ימי הלימודים בתחילה. במקרה שלנו : במערכת השבועית המקורית היה למורה מסוים ללמד בשעה 8 ו9. בפועל אין תלמידים בשעה זו אך המנהל ביקש שהמורים ישארו. לא כולם נשארים. באחד הימים בקש המנהל שהמורה ילמד במקום שעות אלו בשעה 3 ו4. האם המורה יוכל לקבל על שעות אלו פיצוי נוסף של מילוי מקום של מורה אחר ? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אין לימודים בשעות הבוקר, ונדרש מהמורה ללמד בשעות הצהריים, אינו זכאי לפיצוי נוסף, מאחר ואין לימודים בשעות הבוקר אין חובה לפי הלכה לשלם לו עבור שעות שלא התקיימו לימודים. ולכן מגיע לו שכר עבור השעות שלימד בצהריים, ולא זכאי לפיצוי נוסף.

אם המורה היה גם בשעות הבוקר שנדרש ממנו, וגם בשעות הצהריים, יש לשלם לו תשלום נוסף עבור השעות הנוספות שהוסיפו לו.

בהצלחה.