לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שמיעת שירים בזמן חורבן בית המקדש

שאלה:

שלום לאתר הנפלא, שהוא יד ימיני במסלול ההלכות!

אני ברוך ה' לא מהמדוכאים, ולא מהאלה שאוהבים שירים,
ולכן משתדל לקיים את דברי מרן לא לשמוע שירים בכל ימות השנה,
מלבד כמובן ראשי חודשים, שבתות, סעודות מצווה, סעודה רביעית, חולו של מועד, הילולות חשובות, וכו

ורציתי לשאול האם מצד הדין חייב אני לסתום אוזניי בשעה שאני שומע כלי נגינה מתנגנים בבית/ברחוב/באוטובוס..

שאלתי דווקא את רבני האבלות, מיכוון שלכאורה אין זה יוצא מכלל דיני האבלות, ולכן מסתמא שהחכמים הבקיאים בהלכות אבלות יוכלו להשיבני דבר ה' לאמיתו!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין חיוב לאטום את האוזניים, כיון שמעיקר הדין יש הרבה על מה לסמוך להקל, במוזיקה מוקלטת וכדומה, כמו כן עיקר הבעיה היא כאשר אתה בא לשמוע מוזיקה, מה שזה חולף על פניך בדלל מעשיו של מישהו אחר, אין בזה סתירה למנהג האבלות, וגם בשנת אבל אין חיוב לאדם לאטום אוזניו באופן זה.

שנזכה לגאולה שלמה במהרה!