לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קבורת אשה ליד בעלה מזיווג ראשון

שאלה:

היכן קוברים אשה שנישאה בזיווג שני, ומה הדן אם נתאלמנה או נתגרשה מבעלה השני?

תשובה:

שלום רב,

אם הם גילו את רצונם להקבר כל אחד עם בן/ת זוגו הקודם, ודאי שניתן לקבור אותם היכן שהם ביקשו.

מקורות:

ראה בהרחבה בשו"ת זרע אמת (יו"ד ח"ב סי' קמו). בס' מעבר יבוק (פ”ט מאמר שפא) כתב, שאדם שהתחתן פעמיים, יש לקבור את אשתו הראשונה בסמוך אליו מפני שעפ”י רוב היא זיווגו האמיתי כלשונו. ובשו”ת דברי מלכיאל ח”ב סי’ עב רצה לסנגר על המנהג שאין לקבור אישה בסמוך לבעלה, בדיוק מהטעם הזה, משום שפעמים אשתו השניה שחייתה עימו הרבה שנים עלולה להצטער אם יקברו את הראשונה לידו. כלומר, יתכן שיש לקחת גם שיקול זה בהחלטה.