מתי מברכים על הפרשת חלה לפני ההפרשה או אחריה?

שאלה:

כשעשיתי הפרשת חלה, הפרשתי חתיכה, ובעודי מחזיקה אותה באוויר (לא צמודה לעיסה), ברכתי על הפרשת חלה. ראיתי שיש כאלו שמפרישות חלה, מצמידות אותן לעיסה עטוף בנייר כסף ורק אז מברכות, אך אני לא הצמדתי אותה. האם ברכתי לבטלה?

תשובה:

שלום וברכה

הסדר הנכון הוא קודם לברך ואחר כך להוציא חתיכה, כמו כל המצוות שמברכים עליהם לפני העשייה, ולאחר שחותכים את החתיכה אומרים הרי זו חלה. אפשר גם להפריד קודם ולחשוב שעדיין לא תחשב חלה עד לאחר הברכה, זה גם בסדר, אלא שבאופן כזה אין לשכוח לומר הרי זו חלה [באופן הראשון בגלל הברכה פעולת ההפרדה מתפרשת מאליה כאמירה זו והאמירה אינה חובה כל כך].

מקורות:

ראה משפטי ארץ פרק ה סעי' ט-י.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם הפריש קודם ואחר כך מברך ראוי באמת להצמיד לעיסה משום שדעת הש"ך בנקודות הכסף בסימן שכה' להחמיר כשיטות שצריך צירוף סל או נגיעה כדי שייחשב מן המוקף, וצריך להיות עטוף כדי שלא ינשוך ויתערב בעיסה מתוך החלה וידמענה, אבל בדיעבד אם הפריש שלא מן המוקף יצא ידי חובתו ולכן בנידון השאלה בדחעבד יצאה ידי חובתה ועיסתה נפטרה וגם ברכתה אינה לבטלה