חלום על אבי שנפטר

שאלה:

כבוד הרב.
חלמתי על אבי שנפטר לפני 3 שנים.
חלמתי שהוא יושב עצוב ובוכה.
קשה עלי התחושה.
תוכל לסייע לי בפתרון?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מתיימר להיות כיוסף הצדיק היודע חלום לפתור אותו, גם לא כל חלום יש בו ממש כידוע, אבל יש דבר אחד ברור שלימדו אותנו חז"ל, והוא שברא כרעא דאבוה, כלומר הבן הוא הרגלים של אביו, וכלפי מה הדברים אמורים, הנפטרים אין להם כל יכולת להוסיף לעצמם זכויות, מצוות ומעשים טובים אפשר לעשות רק כאן בעולם הזה, והבושה שם והצער ממה שלא עשינו בעולם הזה היא גדולה, אבל יש דרך אחת לישועה, כאשר כאן בעולם הזה הצאצאים עושים מצוות וחזיקים לעילוי נשמת הנפטר, הוא זוכה לעליית נשמה, זו זכות בשבילו שהניח בנים שומרי מצוות, זו זכות בשבילו שמתעוררים מחמתו להתחזק במצוות יותר מההרגלים, בזיכוי הרבים בקביעת עיתים לתורה. רבי סלמן מוצפי היה אומר תמיד שאם היינו יודעים מה עושה לנפטר פרוטה לצדקה שנותנים לעילוי נשמתו לא היינו מאמינים!

לכן, תעשה משהו לעילוי נשמתו תחשוב במה להתחזק, ואחר כך תלמד גם כמה משניות וכדומה, הוא יכיר טובה לך בלי ספק! זה יגרום לו עונג ושמחה.