בליעות בכלים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב,

אבקש לשאול בבקשה: א. לקחתי שני סכינים (בשריי'ם – הידות מפלסטיק, והלהבים ממתכת), באחד ניקבתי את הכבדים והנחתיו בצד, ובשני השתמשתי לערבב במחבת הבשרי שהיה על האש והנחתי אותו לאחר זמן מסוים על המדף כאשר היד שלו נוגעת ביד הסכין שבה ניקבתי את הכבדים. אולי היה צריך לחשוש פה למשהו אז שאלתי, ובקשו לדעת אם הסכין היתה יד סולדת ואמרתי שיכול להיות אבל לא בטוח וציי'נתי שאבל ידות הסכינים לא היו חמות, ונענתי שאם איני בטוח שהיד סולדת אז שאגעיל אותה. רק שאני נזכר שלאחר שקרה הדבר הנ"ל עם הסכינים עוד לקחתי את הסכין בה ערבבתי במחבת הבשרי והוצאתי באמצעותה את המאכל מהמחבת החם/רותח ואת זה לא שאלתי, ולכן אבקש לשאול את כבוד הרב ביחס לכל הנתונים הנ"ל מה דין המחבת?

ב. ישנו הגליל של ניי'ר האלומניום, אם נגעתי בו עם המזלג המיועד להפיכה ונעיצה בכבדים בעודו חם דרגת יד סולדת ומעלה, מה דינו בבקשה?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה

המחבת מותרת, בכל מקרה גם אם נגעה טיפת דם ונבלעה בסכין, היא בטלה בשישים במחבת.

תוריד סיבוב אחד מהנייר כסף ותשים בפח, זה כלום…