מחיקת פסוקי תפילה בנייד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לדעת האם מותר לשלוח פסוקי קדושה עם שם ה' לוואטסאפ בנייד חכם?כי יש עניין שלא יכניסו חס ושלום את הנייד לשירותים.
אם בן אדם חס ושלום נכנס לשירותים וכהנה וכהנה.

תשובה:

שלום רב.

קבצים שיש בהם שם ה’ מותר למחוק כשאינם פתוחים לפניו, ואם הם פתוחים לפניו ומוזכר בהם שם ה’ כמו במקרה שלך, יש שהחמירו בכך ורבים נוהגים להקל גם בזה. לכן לכתחילה יש להמנע ובדיעבד המיקל בזה יש לו על מי לסמוך.

אין בעיה להכנס לשירותים עם הטלפון כל שהקובץ אינו פתוח כרגע מול העיניים, שהרי לא כתוב בו כלום, זה רק אותות חשמליים מסויימים שחקוקים בדיסק הקשיח שלו…

מקורות:

ראה כאן. וע”ע ספר גנזי הקודש פרק ד סעיף כב ובמילואים שם סי’ ז. וראה שם בהערה לט שיש שהתירו לכבות את המחשב כאשר שם ה’ כתוב על המסך, הואיל והוא עדיין שמור בזכרון המחשב, ויש שהתירו רק להזיזו ממקום למקום. והמיקל בכל זה יש לו על מי לסמוך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה בכלל נחשב לכתיבה? לענין שבת למשל – עוברים בזה על איסור "כותב"? שמעתי פעם סברה שזה לא כתב בכלל אלא בס"ה נורות בצורות מסויימות שיוצרות רושם כאילו כתוב משהו ולכן גם לא שייך בזה איסור מחיקת השם