התעורר ספק על כמות הסחורה שקיבל

שאלה:

אני בעל חנות בגדים. קיבלתי סחורה של שמלות למכירה והיה רשום בטופס 16 שמלות. אני משלם לפי מספר השמלות שאני מוכר. כעת נשארו לי 8 שמלות כך שאני צריך לשלם על 8.

אלא שכעת הספק טוען שהיו 32 שמלות (אין לו הוכחות ובאשר לטופס הוא טוען שזו טעות) ולי זה נראה מאוד לא הגיוני אבל אני לא יכול לדעת בוודאות כי לא ספרתי את השמלות בעת קבלתן.

אני רוצה להיות נקי כלפי שמיים.

מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן לא ידוע לך שקיבלת 32 שמלות, אין עליך חובת תשלומים, כדין התובע את חברו והנתבע משיב שאיני יודע אם התחייבתי – שפטור הנתבע. ובפרט במקרה שלך שהטופס מוכיח לצד שלך שאין עליך חובת תשלומים. ולכן כל עוד הצד השני יביא הוכחה ברורה וחזקה שקיבלת 32 שמלות אין עליך חובת תשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן עה סעיף ט. ושם מבואר שאם רוצה לצאת יד"ש חייב לשלם. שם החיוב לצי"ש הוא מדת חסידות כמבואר בש"ך סימן פא. וכאן שיש חוזה שמוכיח לטובת הנתבע מסתבר שגם לצאת ידיד שמים אין חובה.