האם ש חשש קידושין בהצעת נישואין?

שאלה:

שלום!
האם ישנו בעיה להצעיה נישואין עם טבעת?
אם אפשר מקור (לא סימן מה באה"ע, אלא מפוסקי זמננו) אשמח.
תודה רבה!
-הלל

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר תשובה של מי מפוסקי זמנינו המפורסמים שכתב בנושא. בכל אופן, בנוסח המקובל כפי שאומרים היום רבים גם אם יש בזה לשון דומה ללשון קידושין המבואר בקידושין ו,א מ"מ מאחר שכולם יודעים היום למה הכוונה – להצעת נישואין, לסוג של התחייבות הדדית להינשא בעתיד אז זה מהות הענין וכולם מתכוונים לזה – להתחייבות עתידית להינשא בעתיד בתאריך שיקבע, לא לקידושין עכשוויים.

בנוסף , אפשר רק לציין את דברי השו"ע בסי' מב סעי' ד' שאם המקדש והמתקדשת לא ראו שיש שם עדים בעת הקידושין, הקידושין לא חלים משום שכולם יודעים שצריכים עדים, ומשלא בדקו שיש שם עדים כנראה שאין כוונתם לשם קידושין. ומאחר שבדרך כלל זוהי המציאות בהצעת נישואין, ניתן גם להוסיף את הנקודה הזו. אבל העיקר הוא כפי שכתבנו בהתחלה.