Ocd ונדרים

שאלה:

שלום כבוד הרב
אחותי חוגגת יומולדת לבן שלה והזמינה אותנו . אמרתי לה שאני לא יודעת כי אני מפחדת בגלל הקורונה ( הבן שלי עם מחלות רקע ואני מאוד חוששת ) . אמרתי לבעלי שיפר לי כי חששתי שאולי מדובר בנדר והוא אמר : " אני לא רוצה ללכת ליומולדת". יש לי מה לחשוש שאולי מדובר בנדר?
תודה לרב .

תשובה:

אין כאן שום נדר, וגם אמרתי לך כבר בעבר כמה פעמים שאין עליך שום דיני נדרים, ואני מבקש ממך למען בריאות הנפש שלך ושל בעלך ולמען שלום הבית שלך, תפסיקי להציק לבעלך בענין הזה!!!! אין לגביך בכלל דיני נדרים באחריותי המלאה!!! אני לוקח אחריות, אז למה את גורמת רעה לביתכם?! אל תדברי איתו שום מילה על נדרים, מבחינתך אין דין כזה ביהדות.

בהצלחה