שעטנז

שאלה:

בגד שנקנה בחנות זויה- רשת חנויות יבוא בגדי נשים זולים מאד מסין שעל הטיקט לתשלום רשום שמלת פשתן כי יש לו מראה של פשתן ועל התוית הפנימית של הבגד כתוב %100 פוליאסטר אולם מבדיקה שערכתי בבגדים אחרים בלי מראה פשתן גם היה כתוב בתווית הפנימית 100% פוליאסטר, ומבחינת מרקם הבד הוא לא מקומט כמו בגד פשתן אמיתי לפני גיהוץ…השאלה אם התוית הפנימית אמינה והאם יש מקום לחשש וצורך בבדיקת שעטנז. הבדיקה לכאורה עולה יותר מהבגד כך שאם צריך לבדוק כבר עדיף לי להחזיר את הבגד ולקבל זיכוי מלא
אי לכך אשמח בתשובה מהירה
בתודה

תשובה:

סבירות גבוהה  מאוד שזה לא פשתן, שהוא כמובן יקר, אבל כיון שכתוב פשתן אינני יודע לענות, כדאי להתקשר למעבדת שעטנז ולשאול.