מחשבות טורדניות – קללות לא רצוניות

שאלה:

שלום כבוד הרב!
אני סובלת ממחשבות טורדניות ובתקופה האחרונה אני ״מקללת״ בראש אנשים,כמובן ללא רצוני.
ניסיתי להתעלם כמה שיותר אך היום אני בטוחה כמעט במאה אחוז שבטעות פלטתי את הקללה.
לא אמרתי אני מאחלת לאותו אדם שיהיה כך וכך אלא אמרתי זאת כעובדה:יהיה כך וכך.
אני נורא מפחדת ובוכה,מה עלי לעשות?האם התרת קללות תסיר את הקללה במאה אחוז?האם יש לה תוקף הלכתי?

תשובה:

שלום וברכה

אין לזה שום משמעות ולא צריך להצטער מזה, מחשבה שאינה רצונית או אמירה שאינה רצונית אינה בת תוקף והיא חסרת משמעות לחלוטין.

כמובן יש לטפל במחשבות הטורדניות בכל הכלים המקצועיים הקיימים, חבל לסבול לחינם, כל מה שאפשר לטפל זה חשוב. ככלל, כדאי במקביל לאותן מחשבות להשקיע זמן בחשיבה חיובית וטובה על אנשים, אינני יודע אם זה יעזור למחשבות הטורדניות אבל לפחות ימזער את התחושה הרעה שיש לך, לא טוב לנפש שהחשיבה על כל הסובב היא באופן של קללה.

רפואה שלמה.