חשמלאי בבית חולים – חייך קודמים

שאלה:

מה צריך לעשות אדם שמקצועו חשמלאי והזדמן לו ללכת לבית חולים כדי לתקן תקלה בארון החשמל. באמצע העבודה הוא הרגיש שהוא מתחשמל, והיה לו סכנת מוות, וכדי להפסיק את זרם החשמל היה עליו להפסיק את כל החשמל בבית החולים הוא ידע שאם יפסיק את כל החשמל כל מי שמשתמש בלדוגמא: מכונת הנשמה ימות כנראה כי לא יקבל את האוויר הדרוש לו, אך כתוב: " חייך קודמים לחיי חברך ". האם להציל את עצמי או את החולים?

תשובה:

אני מבין שהשאלה אינה הלכה למעשה, אבל נראה לי שאתה מנתח אותה לא נכון, "חייך קודמים" זו סיבה להציל עצמך קודם לחברך, אבל זה לא מתיר לך להמית את חברך… לדעתי ניתוק מכונת הנשמה מחולה היא רצח, ואדרבה, האיסור להרוג את השני הוא בבחינת יהרג ואל יעבור…