הפלטה כבתה בשבת – להעביר את האוכל לשכן

שאלה:

שלום רב.
ברצוני לשאול האם מותר להעביר את הסיר בשבת מפלטה שהייתה דלוקה וכבתה לפלטה אחרת אצל השכנים?

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד החמין חם [למנהג הספרדים היד סולדת ולמנהג אשכנזים לא הסתלק חומו הראשון לגמרי] מותר להעביר לפלטה של השכן, ויש שהחמירו בזה במידה והפלטה שלכם כבר הצטנננה, אף שהאוכל חם, ולדעה ראשונה גם באופן זה מותר אם האוכל חם כנ"ל.

מקורות:

ראה שו”ת מנחת שלמה ח”ב סי’ לד אות יז, אגרות משה או"ח ח"ד סי' עד בישול אות לח. אמנם ראה ארחות שבת ח”א פרק ב הערה פה שהגרי”ש אלישיב החמיר עוד יותר, שאם כבתה האש תחת הפח או כבתה הפלטה באמצע שבת, כל עוד היא חמה ניתן להעביר לפלטה של שכן, אבל אם היא הצטננה נחשב המאכל כאילו מונח על גבי הקרקע ואסור להעבירו לפלטה אחרת גם אם אין בו חשש בישול.

הצטרף לדיון

תגובה 1