בישולי עכו"ם – פטריה מטוגנת

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים שליט"א
במקרה שהגישו במשרד סוג של פטריה שעשו ממנה כעין סטייק אין שום חומר בשרי הרוב זה הפטריה ועוד קצת עשבים ובישלה את זה ערביה האם יש בעיה לאכול? וכנראה גם ניתן לאכול את הפטריה ללא בישול כלל
ועוד דבר רציתי לדעת מה הגדר של מאכל חשוב שעולה על שולחן מלכים ואילו מאכלים יהיו מותרים.
תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאין רגילות לאכול פטריה חיה כפי שהיא, או מבשלים ומטגנים וכדומה או מערבים בתוך סלט, לכן יש לחשוש שזה בהחלט מאכל שאינו נחשב שנאכל כפי שהוא חי, וכן זה נשמע סוג של דליקטס שבהחלט יש להגדירו כעולה על שולחן מלכים. ההגדרה של עולה על שולחן מלכים משתנה לפי המקום והזמן, בערוך השלחן יו"ד קי"ג י"ח כתב שבעבר תפוחי אדמה ושעועית היו מאכלים של דלת העם ממש והיו בכלל אינו עולה על שולחן מלכים… ברור שהיום זה לא כך… על כך שנאכל חי זה לפי רגילות רוב בני אדם ולא לפי האפשרות הטכנית, ראה חכמת אדם סי' סו סעי' ד.