אכילה בשבת בזמן ניקוי רעלים

שאלה:

שלום הרב
אני סובלת ממיגרנות קשות, ומקבלת תפריט תזונה מאד מחמיר לניקוי רעלים
כחלק מהתפריט, לא אוכלים לחם וגם לא דגים
האם יש בעיה להימנע מכך למספר שבתות לצורך בריאות?
ברפואה כבר אין מענה ואצל הרופא הטבעי (אדם ירא שמים) יש הרבה המלצות טובות לריפוי אבל חייבים להיצמד לתפריט
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

תשאלי את הרופא האם לא ניתן לאכול בשבת רק בסעודה ראשונה ושניה כזית לחם, שזה ממש כלום, חצי פרוסה של לחם פרוס רגיל. אם זה אפשרי זה מצויין בסעודה שלישית אפשר לצאת ידי חובה אפילו בפירות [בדיעבד], דג אל תאכלי. אם יגיד שאסור אפילו כזו כמות של לחם אל תאכלי לחם, אבל בקידוש את צריכה לשתות 150 סמ"ק מיץ ענבים או יין כדי שיחשב לך קידוש במקום סעודה.

רפואה שלמה