כתיבת התורה שבעל פה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

ידוע שאסור היה לכתוב את התורה שבעל פה עד שרבי יהודה הנשיא החליט לכתוב את המשניות רציתי לשאול אם זה נכון שיש אז אסור היה לכתוב את התורה שבעל פה איך יש צדיקים לפני רבי יהודה הנשיא שכתבו ספרים כמו ספר הזוהר על ידי רשב"י ותרגום יונתן בן עוזיאל?

תשובה:

אינני יודע מתי בדיוק נכתב הזוהר, אבל התקופות מאוד קרובות, גם רשב"י וגם רבי יהודה הנשיא חיו בסוף ימי בית שני. אינני יודע מתי נכתב תרגום יונתן בן עוזיאל יתכן שככל התורה שבעל פה הוא היה דוע בעל פה ונכתב בזמן מאוחר יותר.