כלים בשריים בכיור חלבי

שאלה:

שלום רב.
שטפתי כלי שהיה בו שאריות תערובת של עוגה שמורכב משוקולד ושמנת.
בגלל שזה היה דבוק לכלי השתמשתי במים חמים מהדוד שמש, ולא שמתי לב שהמים נשפכו על צלחות וסכום בשריים שאכלו בהם אתמול שהיו בכיור.
האם הכלים הוטרפו? והאם יש דרך להכשיר אותם?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אם המים היו חמים בחום שהיד סולדת ולא היה בהם פי שישים כנגד השמנת שנותרה [יש להניח שהיה פי שישים הכלים צריכים הכשרה, למרות שאפשר לדון זאת ככלי שני]. אם אלו כלים שניתן להכשיר הייתי מכשיר אותם, אבל אם מדובר בכלי חרסינה וכדומה שאין להם הכשרה, יש לסמוך בדיעבד שהיה שישים, וגם שהיה סבון שיש בו חומר פוגם, ובפרט שזה היה כבר כלי שני. אבל למען ה' מי מערב כך כלים במטבח?? גם אדם שיש לו  רק כיור אחד חייב להקפיד מאוד שלא לרחוץ יחד חלבי ובשרי אלא לרחוץ בנפרד ואחר כך לנקות את הכיור, ובכלל לעולם לא להשתמש במים חמים אם יש רק כיור אחד, זה מביא להרבה מאוד מכשול!!