העתקת כלי איבחון, מעותק מקורי שנרכשה כדין

שאלה:

נשאלתי ע"י ראש צוות לטיפול מיוחד בקופ"ח, שיש לה 4 סניפים, וקיבלה
מההנהלה רק עותק אחד של כלי איבחון שנרכשה כדין.
מחלקת הכספים של הקופה, מסרבת לע"ע לרכוש עותקים נוספים, והראש צוות מבקשת לצלם חלקים, כדי שעבודת הצוות לא תושבת.
מהעותק שנרכשה כדין.
לדבריה הוא מגיירת התמונות ומוסיפה כיפה פיאות ט"ק וכיוב, מאחר שהילדים הן ממשפחות חרדיות.
גם מתרגמת המלל באופן שיתאים לאורח חיים החרדי, גם מתרגמת לשפת האידיש.
וככלל, בעת האיבחון הוא מראה להן התמונות ומבקשת את שימת לב ילדים להשיב על שאלותיה, מה הן רואים בתמונות, והוא משתמש באופן אחר ממה שהמו"ל התכוון.
אשמח לקבל תשובה מנומקת

תשובה:

שלום וברכה,

האחראית האחת שמלמדת בכמה וכמה מקומות יכולה לקחת את הספר ממקום למקום ללמד, ולכן היא גם יכולה להעתיק לתלמידות שבכל המקומות. מורה שמלמדת בכמה כיתות לא צריכה לקנות ספר עבור כל כיתה, ואם קנתה לעצמה יכולה ללמד ממנו לכמה כיתות, ולכן יכולה להעתיק מהספר לצורך הוראה – כמבואר בחוק. ולכן גם כאן כאשר רכשו ספר והיא מלמדת עם הספר במקומות שונים מותר לה להעתיק מהספר עבור כמה כיתות או סניפים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1