החלפת צינור של אחד השכנים בשביל לתקן הגג של כל הבנין

שאלה:

ועד הבית החליט לתקן את הגג, אבל יש שם צינור ברזל של אחד הדיירים שמפריע, וחייבים להוציא אותו ולשים אחר מחדש של פלסטיק. השאלה היא האם על הועד לשלם את כל החלפת הצינור, או מאחר והדייר מקבל צינור חדש עליו להשתתף?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הצינור הונח בגג כדין, בצורה תקינה, הרי שהחלפת הצינור הוא חלק מתיקוני הגג ולכן הוצאות ההחלפה יהיו מוטלים על וועד הבית ולא על בעל הצינור. אולם אם מדובר בהחלפה של צינור ישן בחדש ויש לבעל הצינור הנאה, יש לו להשתתף מעט עבור ההנאה שמקבל צינור חדש.

אם בעל הצינור הוא שהניח את הצינור בצורה לא תקינה או ללא רשות, עליו מוטלת הוצאות ההחלפה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה התשובה ברורה. רק אם אפשר לשאול מאיזה דין צריך להשתתף, מדין נהנה ? כלומר, האם חייב מצד נהנה גם כאשר הועד הבית אין לו ברירה אחרת מאשר להחליף את הצינור ? אודה לכם אם אפשר מקורות. יישר כח.

  2. חיוב 'נהנה' חל כאשר המקבל קיבל טובה מהשני, למרות שהשכן עשה זאת מחמת אילוץ. אם עשה לשני טובה ונהנה והתרבה ממונו יכול לדרוש שכר מדין נהנה. וכזאת מצאנו בב"ק דף כ, ב כמה דוגמאות שאדם גדר את השדה שלו, וחברו נהנה מכך, שחייב השכן לשלם מדין נהנה.