דמי שכירות לעסק פרטי בתקופת הקורונה

שאלה:

אני משכיר חנות לשוכר. השוכר טוען שעקב המצב הוא פטור מלשלם את דמי השכירות. השוכר הפקיד בידי, צ'קים מראש. והוא ביקש לא לשלם, ושלא אפקיד את הצ'ק. (חוזה השכירות בינינו מסתיים בסוף חודש זה. והוא עוזב את המקום) האם אני צריך להחזיר לו את מה שהוא שילם? או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

בחניות שהושבתו עקב הקורונה, אין חובה לשלם תשלום עבור תקופת הקורונה, כדין מכת מדינה שמנכים מהשר. אולם יש הסוברים שמכת מדינה ההפסד חל שתי הצדדים, ולכן אם שילם מראש יכול המשכיר להחזיק חצי מהתשלום.

גם לשיטות שהשוכר פטור מתשלומים, אולם אם החנות מלאה בסחורה של החנות, חייב השוכר לשלם דמי שכירות עבור איחסון הסחורה, ולכן גם אם לא צריך לשלם תשלום שכירות של חנות, אבל יצטרך לשלם תשלום של איחסון סחורה (תשלום מועט ביחס לשכירות של חנות).

צ'קים לא נחשב למוחזק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.