ברכה בחופה לאבא חילוני גמור

שאלה:

אנו בעלי תשובה ב"ה, ביתי מתחתנת עם אברך ממש בקרוב. האם לכבד את אבי בברכה בחופה. אבי לטענתו, חילוני גמור וכופר בכל התורה.

תשובה:

אין לכבד אותו בברכה [זו בעיה גם מצד הברכה וגם מצד היין במידה ולא יהיה מבושל], תכבד אותו לומר דרשה תחת החופה…

מזל טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בכלל לא. מה שיגיד כאן זה לא יזיק. יש שתי נקודות חשובות שצריך לשלב: 1. לתת לו ברכה זו בעיה. 2. לכבד אותו מאוד שישאר לו הטעם הכי מתוק מהחתונה, זו חובה! ממילא אם מציגים את זה נכון, הוא יהנה מדרשה הרבה יותר מאשר ברכה, צריך להכין אותו קודם ולהסביר לו כמה זה חשוב ומרגש, וכמה הברכה שלו זה המרכז של החופה..