תשלום על משפחתון מטעם התמ"ת

שאלה:

אני יש לי משפחתון מטעם התמ"ת ולא קיבלנו עד עכשיו כסף מהמדינה וגם מההורים. רצינו לדעת האם ההורים צריכים לשלם על ימיי הקורונה ואם כן כמה?תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

משפחתון שמטעם התמ"ת שמקבלים שכר או חלק מהשכר מהתמ"ת, אין חובה על ההורים לשלם עבור תקופת הקורונה. [למיטב ידיעתי התמ"ת נתנו הוראות כמה הם משלמים, וכמה לגבות מההורים, ויש לנהוג לפי ההוראה שלהם – גם לפי הלכה].

אם אין השתתפות מהמדינה כלל על אותה תקופה, ההורים אינם חייבים לשלם על הזמן שהושבת המשפחתון, ואם שילמו מראשף יכולה המטפלת להחזיק כשליש מהתשלום.

עבור חופשת פסח חייבים ההורים לשלם תשלום מלא.

לגופו של עניין כמדומני שיש השתתפות ויש לנהוג כפי שכתבתי בתחילה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש חוזה בין ההורים לבין המשפחתון ושם כתוב במפורש שלא יוחזר תשלום אלא אם כן יהיהי הוראה אחרת ממשרד התמת
    ובמקרה שלנו יש חוזר מפורש של משרד התמת שלא צריך לשלם וגם יש להחזיר על הימים בהם לא היה משפחתון
    ככה שהדין שלא צריך לשלם כלום גם לא על פסח כיון שההורות של משרד התמת על פסח זה רק אם עובדים יום א לפני פסח
    וכשיש חוזה מפורש צריך לנהוג כמו שסיכמו בחוזה

  2. נכון מאוד! אם יש חוזה שמתנה שהתשלומים והחזר כספי יהיו לפי הוראות התמ"ת, חל חובה על התמ"ת להחזיר תשלומים. וכן אין חובה על ההורים לשלם על התקופה שהתמ"ת הורה שלא לשלם.
    בהצלחה.