תשלום עבור צפייה בסרטים

שאלה:

סרט שעולה כסף כדי לצפות בו ,הועלה למקום שבו מעלים כל מיני סרטים -צפיתי בסרט זה אך לאחר מכן חשבתי אולי מי שהעלה את הסרט לקח את זה באופן לא חוקי. איך אני יכולה לדעת ומה אני אמורה לעשות בעניין זה -אני מאד חוששת מגזל.
אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

העתקת סרטים ושירים לצורך אישי מותרת לפי הלכה. בשונה מתוכנות שאסור להעתיק גם לצורך פרטי.

לאותו אדם שהעלה את הסרטים לצורך הכלל, אסור לו לעשות כן, ודינו שווה להעתקת לצורך מסחרי שאסור. אולם את שצפית בסרט בדיעבד אין עלייך חובת תשלום. לכתחילה אסור להשתמש כיון שאת נהנית מהאיסור שלו, אבל בדיעבד אין חובת תשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.