תשלום לבית ספר בזמן קורונה מכספי מעשר

שאלה:

אני גר בחו"ל ושכר הלימוד הוא מאוד גבוה, בתקופה כזאת שאין בית ספר הם ממשיכים לגבות מכיון שלמעשה ההוצאות ממשיכות עם השכר של כל הצוות הלימודי והתחזוקה, אולם אני מאוד הושפעתי כלכלית מהקורונה כך שההכנסות שלי עומדות על חצי מהרגיל, הם טענו לעומתי שניתן לשלם להם מכספי מעשר. מאידך אני יודע שכמה וכמה הורים פשוט לא משלמים שכ"ל בתקופה הזאת. מה הדין? האם צריך לשלם לבית ספר, האם ניתן לשלם רק חצי מהסכום או חלקו? והאם ניתן לשלם מכספי מעשר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אין חובה לשלם עבור שביתת הלימודים בתקופת המשכנתא, ולכן יכול לשלם לצורך המשך החזקת הת"ת מכספי מעשר.

בהצלחה.

מקורות:

לגבי עצם התשלום, מעיקר הדין אין חיוב. וטוב שישלם כשליש. ויכול לשלם מכספי מעשר כיון שאין לו חיוב לשלם כלל.