לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צליית כבד על מנגל שמשמש לשאר דברים

שאלה:

ברצותי לצלות כבד, יש לי רשת שמיועדת רק לכך,
האם מותר לצלות בה ע"ג מנגל שמשמש לעוד מאכלים?
(אין נגיעה ישירה של הכבד במנגל אך עשוי לטפטף או להשפריץ
וכן כשאשתמש במנגל שוב לאוכל רגיל אין מגע ישיר עם האוכל אך עשוי לקרות לעיתים)
2. בנוסף, האם כלים שאני משתמש בהם ב"קר" כגון סכין לחתוך שתי וערב בכבד, וכן קרש חיתוך שעליו אני עושה את החיתוך, האם גם הם צריכים להיות מיוחדים רק לכבד ואין להשתמש בהם לדברים אחרים?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר להשתמש במנגל הרגיל, אבל לפני הבישול האחר או אחר הכבד תשאיר אותו דולק עם הרבה גחלים שיתלבן הכל היטב.

אפשר להשתמש בקר בסכין רגיל, אבל אחר כך תרחץ אותו היטב בסקוצ' וסבון, חכמים חששו בטרף שומני והצריכו במקרים שונים נעיצה בקרקע, סקוצ' חזק וסבון יהוו תחליף.

יום מבורך.