משכנתא עבור קניית דירה

שאלה:

אם כל ההיתר של הלוואות בהיתר עסקא הינם רק לצרכי עסקים ולא לצורך פרטי הרי שאדם יכול לנהל אורח-חיים תוך שמירת המסגרת בהוצאות השוטפות ביום-יום ובעת הלחץ זה הדחק להסתמך על גמחי"ם אך איך מצאנו ידינו ורגלינו בענין המשכנתאות שמצד א' ההנהגה הנ"ל לא מציאותית לסכומים שכאלו ומצד שני לא מצינו מי שימנע לרכוש דירה מחמת איסור הריבית אלא מסתמכים על ההיתר-עסקא?

תשובה:

שלום וברכה,

קניית דירה מוגדר כעסק. אדם שקונה דירה יש לו נכס שמתייקר עוד ועוד, ולצורך עסק כזה מותר לקחת משכנתא. ואין זה הלוואה לצורך מחיה אלא לצורך עסק.

בהצלחה.