לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חציצה בטבילה

שאלה:

בוקר טוב,
טבלתי במוצ"ש האחרון.
גזזתי צפורן שנעקרה מהבשר כמעט עד הסוף ומתחתיה היה קצת דם קרוש שניקיתי (כנראה שהצפורן לא היתה מחוברת לבשר זמן רב מחמת מכה ולקראת הטבילה שמתי לב לכך, הדם שתחתיה גם נראה ישן)
הסרתי מה שנראה לי בעיתי.
לאחר ישיבה באמבטיה סבנתי את הרגל עם ספוג- לא עברתי צפורן צפורן אלא את הרגל כולה וגם את האצבעות.
עיינתי בין האצבעות אולם לא התבוננתי על הצפורניים ביסודיות- את זה עשיתי כשגזזתי אותן לפני מקלחת.
לאחר הטבילה שמתי לב שבצידי האצבע עם הצפורן שהסרתי- מקום חיבור הצפורן לשעבר עדיין אדום- מעט דם יבש בצדדים. אינני יודעת אם ניתן להסירו או לא, פשוט השארתי את זה כך וזה לא מפריע לי.
חוששת שאילו הייתי מעיינת היטב בצפורניים הייתי מנסה להסיר את הדם/לבדוק אם זה משהו שאפשר להסיר.
אציין שהבלנית הביטה בכפות הרגליים, בקשתי ממנה לבדוק בין האצבעות ולא בצפרניים… ואמרה שהכל בסדר (יש לי הרגשה שהיא לא הייתה יסודית, מיהרה וחששה ממגע בתקופת הקורונה)
האם יש פה בעיה של חציצה? לא מפריע לי בכלל שישאר כך ואיני יודעת אם ניתן להסיר, כאמור.

תשובה:

שלום וברכה

אף שלכתחילה יש להסיר כל חציצה מכל מקום דבר שלא מקפידים עליו אינו חוצץ בדיעבד, וכיון שאין לך הקפדה שזה יהיה שם [ברגל וכו'] וכל מה שאת שואלת עכשיו זה רק מצד הטבילה – זה לא חוצץ בדיעבד.