תפילה במרפסות – ספרדים

שאלה:

שלום
אני ספרדי ואני יודע שהרבנים הספרדים החמירו יותר בעניין תפילה במרפסות,מישהו הראה לי ששו"ע בסימן נה סעיף יד כותב שאם חלק מחוץ לבית הכנסת וחלק בפנים אז שליח ציבור מצרף בינהם אז הוא לא מבין מדוע הספרדים יותר החמירו?
אולי תוכלו קצת לשפוך אור בנושא?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הסיבה לכך היא משום שלמעשה יש מחלוקת גדולה בין הפוסקים האם כאשר אדם מראה פניו למתפללים הוא מצטרף עמהם להשלים למנין עשרה, או רק כאשר הם עשרה הוא נחשב גם מתפלל יחד איתם. נכון הדבר שפשטות דברי השולחן ערוך שמצטרף לעשרה, אבל כיון שהכף החיים שם פסק כדעת המחמירים בזה, ומשום שזה ספק ברכות ועושים סב"ל אפילו כנגד מרן השו"ע נהגו הספרדים להמנע מכך, בעוד שבני אשכנז נהגו כהכרעת המשנה ברורה שמצטרפים כך לעשרה [אף שגם לדעתו אינו לכתחילה והיא קולא מיוחדת לשעת הדחק כמו הקורונה].