שילוח הקן במסתור הכביסה

שאלה:

ביום שישי ראית קן עם ביצים במסתור כביסה [בעבר אמרתי לפני שלושה אם יהיה ברשותי קן אני לא רוצה לזכות בזה] אין לי מושג מתי הטילה שם היונה את הביצים,
א.האם לעשות שילוח או לחכות שיהיה גוזלים? ואם לחכות כמה זמן זה לוקח
ב. האם באופן כללי הראשות של שוכר זוכה לו או למשכיר?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לעשות שילוח הקן, מעיקר הדין כיון שניתן להניח את הביצים תחת עוף אחר, ניתן לקיים בהם את המצוה גם אם כבר התרקם בהן דם, בכל מקרה בזמנינו החצר אינה זוכה לאדם, כיון שאף אחד לא מעוניין לאכול ביצי יונים, ולכן כבר הכריעו פוסקי זמנינו הגר"נ קרליץ ועוד שניתן לקיים שילוח הקן גם אם לא הפקירו קןדם את המקום, שילוח הקן עושים ללא ברכה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה!
    רציתי לשאול יש שמה זוג שמתחלף באמצע היום [מדובר כנראה בתור מפני שהם אפורים] האם יכול להיות שהזכר והנקבה מתחלפים בסביבות השעה 11 בבוקר .