עובד בחנות שמכר ביוקר למי הרווח?

שאלה:

שלום וברכה אני מוכר בחנות ובעל הבית אומר לי לקחת על כל מוצר מחיר מסויים ,האם מותר לי לקחת מחיר יותר גבוה על המוצר ולהרוויח את הרווח של ההפרש?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה מוכר חפצים של בעל הבית המחיר יקר, הרווח שייך לבעל הבית. ולכן אסור לך לקחת את ההפרש. ואתה כמוכר תוכל לדרוש רק שכר טרחה במה שטרחת ומכרת יותר ביוקר [אם אכן היה תוספת טרחה בכך].

בהצלחה.

מקורות:

כל תמורה שקיבל השליח עבור החפץ של בעל הבית שייך למשלח כמבואר בשו"ע חו"מ סימן קפג סעיף ה. וסימן קעו סעיף י – יא.