מים אחרונים כשאכל עם כפפות

שאלה:

בימים אלו של משבר הקורונה אנו לובשים כפפות
א. האם צריך להסיר הכפפות וליטול ידיים כשיוצא מהשירותים
ב. האם צריך להסיר הכפפות שאכל איתם וליטול ידיו למים אחרונים או שצריך ליטול על הכפפה???

תשובה:

שלום וברכה

מתנצל על האיחור במתן התשובה, כנראה השאלה נשמטה בעומס הגדול.

נטילת ידים כאשר אדם יוצא משירותים היא גם משום רוח רעה, לכן בהחלט יש להוריד את הכפפות וליטול ידים [ראה מגן אברהם בתחילת סי' ז].

על פי שורת הדין, מי שאכל בכפפות יטול על הכפפות, שהרי הרעיון הוא מלח סדומית… אבל על פי סוד כתב הזוהר הק' שבנטילת הידים הוא מונע את החיצונים וכוחות הטומאה מלהאחז בו, ולטעם זה ודאי יש להוריד את הכפפות וליטול, וכל כן כתבו המגן אברהם ועוד בסי' קפא שאף שבזמנינו לא מצוי מלח סדומית יש להקפיד על הנטילה.