חפצים שמונחים במדורות ל"ג בעומר

שאלה:

שלום,האם מותר לי לקחת מספר חפצים שווי ערך [כגון ארונות במצב
טוב] מתוך מדורה שילדים שאיני יודע את זהותם הכינו לל"ג בעומר
ובסוף הם לא הדליקוה וחיכיתי מספר ימים [5] והם לא הגיעו לאזור המדורה? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקחת חפצים מהמדורות שלא הודלקו השנה עקב הקורונה – אחרי ל"ג בעומר. המדורות שהציבו ולא השתמשו בהם, הרי הם הפקר. אין בהם שום תועלת והם הופקרו לכל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אם הילדים סחבו חפצים של אנשים פרטיים, אסור לקחת.
    ילדים אינם בני יאוש, אבל אם הניחו והלכו זה הפקר והכל הולך לאשפה, ולכן מותר לקחת.

  2. אך איך ניתן לדעת מה מקורם של החפצים? למה שלא נחשוש לכך? בפרט לאור העובדה שמדובר בילדים שבד"כ גם אין להם מושג גזל מהו ולגביהם הם "מוצאים" חפצים בכל מיני מקומות כשבעלי אותם חפצים עיניהם רואות וכלות אך אין לאל ידם לעשות.