איך מפרישים תרומות ומעשרות? / קניות בחנות עם הכשר פחות מוקפד

שאלה:

שלום רב
האם מותר לקנות פירות וירקות בחנות ללא השגחה או עם השגחה שאינני רגיל לסמוך עליה?
ירקות מצד תרו"מ, איך עלי לעשרם בבית?
ובפירות האם אסור מצד חשש ערלה?

תשובה:

שלום וברכה

פירות אין לקנות אלא אם כן אתה מתעניין כל שבוע באתר של בית המדרש אמונת אי"ש מה אחוזי הערלה בכל פרי ובמה צריך לחשוש באותו שבוע.

לגבי ירקות יש לעשר שוב בלי ברכה, ראה כאן סדר הפרשת תרומות ומעשרות.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה!
    אחדד מס' נקודות שאינן ברורות לי:
    1. בטבל ודאי שגדל אצלי בגינה, באיזו שלב אני מברך על חילול המעשרות? האם לפני ההפרשה, או בין ההפרשה לחילול? (שזה באמצע הנוסח כך שהוא יתחלק לשנים)
    בנוסף, השנה מעשר שני או עני?
    2. וגם, מה לגבי מה שאנשים אומרים בקיצור שהתרו"מ יחולו ע"פ נוסח? מועיל או לא?
    3. פרוטה חמורה, מהי? האם מעכבת? בטבל ודאי מהגינה, ובספק כגון חנות כנ"ל, אין התייחסות איליה בדף שציינתם
    נ.ב. בדף שציינתם לנוסח יתכן שיש טעות בקטע של תרומת מעשר הכותרת היא מעשר ראשון,
    תזכו למצוות!

  2. 1. אתה מערב בין הברכה לנוסח ההפרשה אלו שני דברים, את נוסח ההפרשה אומרים ברצף וזה עצמו החילול.
    2. עכשיו שנת מעשר שני.
    3. מועיל.
    4. זה מעכב כאשר ההפרשה עצמה היא פחות משווה פרוטה.

  3. סליחה
    לא הבנתי עדיין משהו
    האם לברך מראש שתי ברכות על ההפרשה ועל החילול
    ואז לומר את הנוסח כולו?
    (פשוט ההפרשה עצמה מפסקת בין ברכת החילול לחילול, והחילול הרי אינו חלק מההפרשה, אלא דבר בפנע"צ שכרכו אותו עבורנו באותו הנוסח שבסידורים, האם לא היה ראוי לברך על ההפרשה, להפריש, לברך על החילול, ואז לחלל?)