מצאתי מעיל ואני לא מאתר את הבעלים

שאלה:

מצאתי לפני חצי שנה באמצע הרחוב מעיל פליז יוקרתי. פרסמתי במקום שלט. שירד אחרי כמה ימים. ואחר כך עוד שלט שירד שוב. ועם כל הקורונה וזה. נוצר מצב שעכשיו המעיל שמור כבר חצי שנה. וסביר להניח שהמאבד התייאש.. ולמצוא את המאבד זה נורא קשה. יכול להיות שהוא בכלל לא גר בעיר.
מה עושים במצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין סימן על המעיל (שם, מספר טלפון וכדו') המעיל שייך למוצא. אם יש סימן מזהה ולא הצליח לאתר את הבעלים, יכול לכתוב את ערך המעיל במקום שמור, ואז יוכל לעשות במעיל כראות עיניו. ואם יבוא המאבד, ייתן לו את דמי המעיל.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רסז סעיף כא.