מנחה קצרה – מתי מתחילים שמונה עשרה?

שאלה:

כשיש דוחק ומתפללים תפילת מנחה קצרה, אז כשהחזן מתחיל. מה הציבור אמור לעשות להתחיל יחד איתו ולעצור בקדושה או לחכות לקדושה ובינתיים לא להתחיל תפילה?

תשובה:

יש בענין זה מנהגים חלוקים: בני ספרד מתחילים יחד עם החזן [ראה כף החיים סי' רלב ס"ק י], ובני אשכנז נהגו [משנה ברורה שם ס"ק ח] להתחיל אחר הא-ל הקדוש. ספרדי שמתפלל עם אשכנזים או להיפך ינהג כבני המקום כדי שיחשב לו תפילה בציבור.

שיתקבלו התפילות